Mitä oikeasti teen

Kun kerron että olen Creative & Designer, useimmiten seuraa kysymys ”No mutta mitä sä sitten oikeasti teet?”. Enkä ihmettele, suunnittelijoiden tittelit nyt vaan on usein epäselviä. Yhdellä sanalla on ihan mahdotonta kertoa tyhjentävästi työstä ja osaamisesta.

Jos pitää todella tiivistää, sanon että suunnittelen viestille ulkoasun.

Jos aikaa on muutama minuutti, luettelen palveluitani: Art Direction, graafinen suunnittelu, yritysilmeet, viestintä- ja mainontamateriaalit, logosuunnittelu, digitaalisten palveluiden interaktio- ja UI-suunnittelu, kuvitukset ja infografiikat yms.

Näistä molemmista tulee kuitenkin tunne, että aika paljon jää kertomatta. Monelle esimerkiksi interaktio- ja UI-suunnittelu eivät ole tuttuja asioita. Tulin siihen tulokseen, että todellinen vastaus oikeastaan kestäisi niin pitkään, ettei siihen riittäisi hissimatka, lounas, chai-latte ja afterwork-viini yhteensä. Ainoa järkevä ratkaisu tähän ongelmaan olikin perustaa aiheesta blogi. Ehkä kukaan ei tarkoittanut kysymyksellään mitään näin perusteellista, mutta nyt on liian myöhäistä.

Mietitkö että miten vastaus voi mitenkään olla noin pitkä? No se asia selviää tietenkin, kun luet kaikki postaukseni. Jos päivän kuumin ulkoasu kiinnostaa päivän asukuvan sijaan, tämä blogi on sinua varten.

Kirjoitan mielenkiintoisista asioista liittyen designiin, visuaaliseen- ja graafiseen suunnitteluun, brändin kehittämiseen, UI- ja UX-suunnitteluun. Tämä tietenkin rajaa samalla osan suunnittelutyöhön liittyvistä asioista pois, eli ne epämielenkiintoisemmat. Se varmaan vaatisi ehkä oman blogin, jossa liikuttaisiin pikselitasolla, suurennettaisiin logoja ja perehdyttäisiin herkullisimpiin HEX koodeihin. Jätän tämän hautumaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s